Review: Lush Ylang Song Bombshell Bath Bomb
Ik houd ervan als een bath bomb vol verrassingen zit. Ylang Song Bombshell is er ook zo eentje, kwam ik achter. Waar hij op het eerste gezicht lijkt op een doodgewone, witte bath bomb, tovert hij je bad om in een compleet andere kleur. Deze bloemige bath bomb koop je alleen in Engeland, maar toch is hij het waard om te bekijken. Ben je benieuwd, lees dan snel verder!
Wat is het?
Ingrediënten: Sodium Bicarbonate, Citric Acid, Fine Sea Salt, Cornflour, Peony Petals, Ylang Ylang Oil, Rosewood Oil, Neroli Oil, Rose Absolute, Yellow Rose Petals, Statice Flowers, Tiger Lilies, Water (Aqua), Gardenia Extract, Titanium Dioxide, *Eugenol, *Limonene, *Linalool, Benzyl Alcohol, Perfume, Colour 45350, Colour 42090
Lush Ylang Song Bombshell Bath Bomb kost £4.95 en is alleen te koop in Engeland. Deze witte bath bomb heeft een klein paars bloemetje bovenop, van de Limonium sinuatum plant — in Nederland bekend als lamsoor, maar ook als zeelavendel. Binnenin de bath bomb zit fijn zeezout, ylang ylang olie, rozenhoutolie, neroli olie, rozen absolue en gardenia. Qua bloemetjes zitten er blaadjes in van de Chinese pioen, gele roos en tijgerlelie.
Deze combinatie van ingrediënten geven de bath bomb een bloemige geur, met een warme, zoete musk-achtige ondergrond. De ylang ylang ruik je zeer goed, maar het hele bloemige wordt door de rozen erin wat afgezwakt zodat hij wat warm en poederig is. Ik vind het een heerlijke geur, het is jammer dat er geen andere producten zijn met deze geur — hoewel de ingrediënten ylang ylang, rozen en neroli wel in de Ghost producten zitten, dus dat zou het meeste in de buurt komen. Momenteel is alleen Lucky Cat Bath Bomb er in de Ghost geur, maar aangezien die het water pisgeel maakt en ook nog eens vlekken achterlaat in bad.. zou ik zeggen, skip die maar.
Mijn ervaring
In eerste instantie komt er wit schuim uit de bath bomb, maar zodra de buitenste laag opgebruist is, komt er een groene kern tevoorschijn. Surprise! Groen schiet door het hele bad en maakt het water langzaam een pastelgroene tint. Nog een verrassing zijn de bloemblaadjes die eruit komen en op de oppervlakte drijven. Dat geeft altijd een extra stukje luxe aan het bad, vind je niet? Gelukkig zijn het er niet veel, waardoor je na je bad in je nakie naar de keuken moet rennen voor een zeef. De grote blaadjes vis je er zelf uit, de rest spoelt makkelijk weg. De bath bomb is een snelle bruiser, wat betekent dat hij heel snel opgebruist is.
Er zit in Ylang Song geen glitter, wat voor sommigen een verademing is. In dat opzicht is Ylang Song een vrij rustige, ontspannende bath bomb — een lekkere bloemengeur, pastelgroen water en een paar bloemblaadjes. That’s all. Geen felle kleuren, geen glitters. Jammer is dat de geur niet echt bleef hangen in de badkamer, tijdens het badderen. Ondanks mijn liefde voor glitters en felle kleuren, vond ik dit een fijne bath bomb en zal ik hem waarschijnlijk nog een paar keer mee bestellen als ik in de Engelse webshop los ga. (Niet dat ik dat vaak doe, hoor.. 🙄)
Jammer dat de geur niet zo overheersend is. Daar houd ik namelijk altijd wel van! Verder klinkt het wel erg fijn.
Groen?! Toen je over die compleet andere kleur begon, dacht ik initieel aan het paarse van dat bloemetje. Een verrassing is het dus zeker! Ik heb deze ook nog liggen – ik nam hem mee uit Londen –, dus mik hem binnenkort ook maar eens in bad. Ik heb nog een kleine vijftig badproducten op te maken tegen de release van de halloween- en kerstcollectie, whahaha! ?
Hij is heel mooi. Alleen inderdaad jammer dat de geur niet goed blijft hangen. Zeker omdat ylang ylang heel lekker ruikt.
Deze klinkt lekker zeg! Moet ik maar een keer meenemen als ik in Engeland ben.
De geur lijkt me echt heel erg lekker. Wat ben jij ook goed in geuren beschrijven! Ik moet ook zeggen dat ik echt verrast ben over zijn effecten in het bad. Ik had een beetje Sakura-praktijken verwacht maar hierin zit wel nog echt een leuke verassing. Groen is misschien niet mijn favoriete kleur in het bad, maar toch, beter dan simpel wit!